Care este cea mai mare greşeală în îngrijirea tenului

Printeaza

Care este cea mai mare greşeală în îngrijirea tenuluiCare este cea mai mare greşeală în îngrijirea tenului. Curăţarea tenului înainte de culcare este un pas esenţial în rutină de îngrijire a pielii, mai ales în cazul în care am purtat machiaj peste zi.

Aşa cum o noapte pierdută se recuperează în zece de somn, la fel se întâmplă şi în cazul tenului agresat de produsele de machiaj, praf, impurităţi, sebum, atunci când ne culcăm fără să le îndepărtăm.

Însă, la fel de important pentru sănătatea tenului este că după curăţarea pielii cu produse specifice, să încercăm îndepărtarea acestora cu apă (plată sau termală), înaintea aplicării cremei de noapte, pentru un plus de prospeţime.

Medicul dermatolog Oana Spanu dezvăluie că cea mai mare greşeală pe care femeile o fac atunci când se demachiază este că nu îşi clătesc tenul cu apă.

Ştergerea pielii cu loţiuni sau doar cu şerveţele demachiante nu este suficientă şi lasa reziduuri care favorizează apariţia sau agravarea acneei, în cazul tenurilor cu probleme. “Atenţie la demachierea zilnică!

Nu este suficient să ştergem machiajul cu şerveţele, lapte sau loţiuni demachiante! Este o greşeală majoră pe care o fac foarte multe femei şi care provoacă diverse probleme ale tenului, de la sensibilitate sau dermatita până la acnee.

Trebuie să clătim tenul cu apă după fiecare demachiere pentru a îndepărta resturile de farduri şi de produs de curăţare”, mentioneza Oana Spanu. Apa de la robinet nu este întotdeauna indicată, fiind bogată în clor şi ale substanţe care ar putea usca pielea.

Ideal ar fi să ne clătim pielea cu apă plată sau apă termală, acestea conţinând numeroase ingrediente benefice pentru piele, care completează perfect procesul de curăţare a pielii.

„Înainte de clătirea cu apă, putem şterge machiajul cu produse de demachiere potrivite tipului nostru de ten. Se evita produsele alcoolice sau abrazive la tenul sensibil ori la cel cu acnee, iar pentru cel gras putem folosi loţiuni astringente care diminueze porii, să inhibe secreţia de sebum şi să spele surplusuri de lichide de la nivelul pielii.

Şerveţelele demachiante nu sunt de folosit zilnic, ci doar în situaţii de urgenţă. De exemplu, când suntem în deplasare şi avem nevoie să schimbăm rapid machiajul.

Cu şerveţelele umede nu reuşim să eliminăm toată cantitatea de machiaj, reziduurile. Tenul are nevoie de clătire cu apă de la robinet sau apă plată.

Altfel, păstrăm reziduurile prin neclătire, porii rămân încărcaţi, ca un dop la suprafaţa glandei sebacee. Iar de aici se favorizează leziunile de acnee. Inclusiv cunoscută  acneea cosmetică”, a declarat medicul dermatolog Oana Spanu.

Articol preluat de aici.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.