Carbonara
PrinteazaCarbonara din: paste, bacon, ulei, usturoi, oua, ceapa, smantana, parmezan, sare, piper.
- o pungă paste
- 6 felii bacon
- 2 linguri ulei
- 2 căţei usturoi
- 4 ouă
- 3 fire ceapă verde
- 300 ml smântână de gătit
- 100 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Intr-o tigaie cu ulei încins se pun la rumenit usturoiul si baconul tăiat cubulete.
Se lasă 3-4 minute până ce baconul se rumeneşte frumos Si apoi se adaugă peste pastele scurse.
Se adaugă ouăle bătute împreună cu smântână, piperul, ceapa verde tăiată mărunt si jumătate din cantitatea de parmezan. Se pun într-un vas de cuptor uşor uns, se presară restul de parmezan, se acoperă cu folie de aluminiu si se lasă la cuptor 10 minute.
Apoi, se înlătură folia si se mai coace 10 minute, ca să fie frumos rumenit preparatul.
Pofta buna!