Caracatiţă la grătar cu roşii, cartofi si ciuperci

Printeaza

Caracatiţă la grătar cu roşii, cartofi si ciuperci din: caracatita, lamaie, usturoi, ulei de masline, rosii, ciuperci, cartof, masline, sare, piper.

 

Ingrediente:Caracatita_la_gratar_cu_rosii_cartofi_si_ciuperci

  • 1 caracatita
  • 1 lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • rosii cherry
  • ciuperci
  • 1 cartof (taiat felii groase)
  • masline
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Cureţi caracatiţa, o speli bine şi o aşezi într-o oală cu o ceşcuţă de apă. In timpul preparării lasă multă apă din ea.

Acoperi cu capac şi o laşi să fiarbă, la foc mic, în suc propriu, circa 40 de minute, până când furculiţa intră uşor în ea.

Scoţi caracatiţa deoparte, o stropeşti cu zeamă de lămâie şi o laşi să se răcorească bine.

Porţionezi caracatiţa şi aşezi fiecare tentacul pe grătarul bine încins, rumenindu-le câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Alături de caracatiţă gratinezi ciupercile şi bucăţile de cartofi.

Când totul este gata, aşezi pe un platou cald cartofii, ciupercute gratinate, măsline greceşti, roşii cherry tăiate în jumătate, iar deasupra aşezi tentaculele de caracatiţă fripte.

Stropesti cu un pic de ulei de masline. Servesti imediat.

Caracatiţă la grătar cu roşii, cartofi si ciuperci

Caracatita_la_gratar_cu_rosii_cartofi_si_ciuperci

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Caracatita in sos ragu

Caracatita in sos ragu

Caracatita in sos ragu din: pui de caracatita, usturoi, ulei, vin, pasta de tomate, rosii, ceapa. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 500 g pui de caracatita opariti 1 ceapa mijlocie, tocata marunt 4 catei de usturoi, tocati marunt 250 g vin alb 2 linguri pasta de tomate 500 g rosii lunguiete, carnoase, curatate de […]

 

Caracatita cu legume si ierburi

Caracatita cu legume si ierburi

Caracatita cu legume si ierburi din: caracatita, ceapa, tije de telina, morcovi, civeta, frunze de cimbru, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, usturoi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 800 g caracatiţă 60 g ceapă 40 g tije de ţelină 80 g morcovi 1 legătură civetă 5-6 frunzuliţe de busuioc 3-4 crenguţe de cimbru 1/2 […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.