Caracatita cu otet

Printeaza

Caracatita cu otet

Ingrediente:Caracatita cu otet

  • 1 caracatita (2-3 kg)
  • 1 cana otet
  • citeva fire de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 10 boabe de piper
  • sare
  • putin patrunjel

Ingrediente sos: 1/2 cana ulei masline, 1/4 cana otet, 10 boabe piper, putina sare

Mod de preparare:

Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o
acopere.

Se adauga otetul, se pune capacul si se fierbe pe foc tare. Cind incepe sa fiarba, se incetineste focul si se fierbe timp de aprox. o jumate de ora.

Cind a fiert, se scurge, se clateste cu apa rece din belsug si se pune din nou in apa curata la fiert cu telina, morcovii, ceapa,boabele de piper si sare.

Se acopera cu capacul si din nou la fiert timp de 1 ora.

Serviti pe platou cu garnitura de ardei rosii si frunze de patrunjel, taiata in bucatele si cu sos deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.