Căpşuni in aspic cu sos de kiwi

Printeaza

O reteta de capsuni in aspic cu sos de kiwi din: apa, foi de gelatina, zahar, zeama de lamaie, capsuni, vin alb, kiwi, lamaie, frunze de menta.

Ingrediente:Căpşuni in aspic cu sos de kiwi

  • 350 ml apă
  • 4 foi de gelatină (circa 15 g)
  • 150 g zahăr
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 350 g căpşuni
  • 100 ml vin alb

pentru sosul de kiwi:

 

  • 2 kiwi
  • 30 g zahăr
  • 1 lămâie

pentru decor:

 

  • 100 g căpşuni
  • 100 ml frişcă
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Pune la fiert într-o oală apa, zahărul, zeama de lămâie, vinul alb şi 2 căpşuni tăiate jumătăţi. Lasă siropul să fiarbă şi, între timp, pune la înmuiat foile de gelatină într-un vas cu apă rece. Când siropul în­cepe să clocotească, adaugă gelatina bine stoarsă. Amestecă, strecoară-1 prin sită şi lasă-1 la răcit.

Toarnă în patru forme sau castronele puţin aspic şi pune-le în congelator să se întărească. Intre timp, spală şi curăţă căpşunile de codiţe şi taie-le sferturi. Scoate formele din congelator, aşază în fiecare câteva bucăţi de căpşuni şi toarnă deasupra aspic, cât să le acopere. Pune din nou formele în congelator şi lasă-le să se întărească cel puţin o oră.

Cât timp se întăreşte aspicul, curăţă kiwi şi taie-le bucăţi, apoi mixează-le cu zahăr şi cu zeama de la o lămâie până când obţii un sos omogen. Trece-1 printr-o sită fină care să reţină seminţele de kiwi şi pune-1 în frigider.

Scoate formele din congelator, răstoarnă-le pe farfurii şi toarnă în jurul lor sosul de kiwi. Decorează cu frunze de mentă, bucăţi de căpşuni şi frişcă.

Căpşuni în aspic cu sos de kiwi

Căpşuni in aspic cu sos de kiwi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.