Capia asortat la borcan

Printeaza

Capia asortat la borcan din: ardei, otet, apa, zahar, boabe de mustar, usturoi, sare, piper.
Capia asortat la borcan

Ingrediente:

  • 250 g ardei roşu şi verde
  • 250 ml oţet
  • 250 ml apă
  • 25 g zahăr
  • 1 linguriţă boabe muştar
  • 8 căţei usturoi
  • sare după gust
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Se curăţă ardeii de se­minţe şi nervuri, se opă­resc în apă cu sare 3-4 mi­nute, apoi se lasă la scurs, după care se pun în borca­ne. Se curăţă usturoiul şi se taie pe lung în sferturi.

Se fierbe apa împreu­nă cu oţetul, usturoiul, zahărul şi cu condimentele (după gust), se toarnă ames­tecul peste ardei şi se lasă borcanele, acoperite cu un şervet, până a doua zi.

A doua zi se comple­tează cu lichid, dacă este nevoie, şi se sigilează borcanele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.