Cap şi picioare de viţel in sos vinegretă
PrinteazaCap şi picioare de viţel in sos vinegretă
- cap şi picioare de viţel
- sare
- ceapă
- morcov
- ţelină
- praz
- piper
- sos vinegretă
Mod de preparare:
Se curăţă capul (se scoate creierul) şi picioarele de viţel, se opăresc, se spală cu apă rece şi se pun la fiert împreună cu sare, o ceapă, un morcov şi o ţelină.
După ce au dat în fiert se curăţă bine de spuma ridicată, se adaugă un fir de praz, sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă pînă cînd carnea se desprinde de pe oase.
Se ia vasul de pe foc, se scot capul şi picioarele, se alege carnea de pe oase şi se aranjează pe platou.
Se strecoară zeama în care au fiert oasele şi dacă nu este suficient de gelatinoasă se mai lasă pe foc ca să scadă şi apoi se toarnă peste carne. Se lasă să se răcească şi să se închege şi se serveşte cu sos vinegretă
Pofta buna!