Cap şi picioare de viţel in sos vinegretă

Printeaza

Cap şi picioare de viţel in sos vinegretă

Ingrediente:Cap şi picioare de viţel in sos vinegretă

  • cap şi picioare de viţel
  • sare
  • ceapă
  • morcov
  • ţelină
  • praz
  • piper
  • sos vinegretă

 

Mod de preparare:

Se curăţă capul (se scoate creierul) şi picioarele de vi­ţel, se opăresc, se spală cu apă rece şi se pun la fiert împre­ună cu sare, o ceapă, un morcov şi o ţelină.

După ce au dat în fiert se curăţă bine de spuma ridicată, se adaugă un fir de praz, sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă pînă cînd carnea se desprinde de pe oase.

Se ia vasul de pe foc, se scot capul şi picioarele, se alege carnea de pe oase şi se aranjează pe platou.

Se strecoară zeama în care au fiert oasele şi dacă nu este suficient de gelatinoasă se mai lasă pe foc ca să scadă şi apoi se toarnă peste carne. Se lasă să se răcească şi să se închege şi se serveşte cu sos vinegretă

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.