Cap de vitel cu vinegreta
PrinteazaCap de vitel cu vinegreta
- 1 cap de vitel
- zarzavat de supa
- vinegretă
Mod de preparare:
Alegem un cap mic de viţel gata curăţat. îl tăiem în patru bucăţi şi. scoatem creierul, spălăm bucăţile şi le punem într-o oală, acoperite cu apă, să fiarbă pe aragaz (dacă nu este acoperit cu apă, capul se înnegreşte).
Luăm spuma, apoi punem zarzavatul, ca la supă : o ceapă, cateva boabe de piper şi cate o bucăţică de praz, ţelină şi morcov. Lăsăm să fiarbă 2-2.5 ore. Cand este fiert capul, luăm oala de la foc şi lăsăm carnea să se odihnească. Apoi o desfacem de pe oase în bucăţi cam de 50 g, le punem într-o cratiţă sau pe o farfurie.
Strecurăm zeama de carne ; dacă este prea multă, o lăsăm să fiarbă, ca să scadă mai puţin de jumătate. Cînd a scăzut zeama, o turnăm peste carne, ţinem mancarea pe plită pană la masă.
Servim capul de viţel cu puţină zeamă şi cu o vinegretă preparată numai din zarzavat, servită separat cu puţin usturoi.
Capul de viţel care rămane de la masă îl aşezăm pe o farfurie cu zeama lui si îl servim rece ca piftie.
Pofta buna!