Cap de vitel cu vinegreta

Printeaza

Cap de vitel cu vinegreta

Ingrediente:Cap de vitel cu vinegreta

  • 1 cap de vitel
  • zarzavat de supa
  • vinegretă

 

Mod de preparare:

Alegem un cap mic de viţel gata cu­răţat. îl tăiem în patru bucăţi şi. scoatem creierul, spălăm bucăţile şi le punem în­tr-o oală, acoperite cu apă, să fiarbă pe aragaz (dacă nu este acoperit cu apă, capul se înnegreşte).

Luăm spuma, apoi punem zarzavatul, ca la supă : o ceapă, cateva boabe de piper şi cate o bucăţică de praz, ţelină şi morcov. Lăsăm să fiarbă 2-2.5 ore. Cand este fiert capul, luăm oala de la foc şi lăsăm carnea să se odih­nească. Apoi o desfacem de pe oase în bucăţi cam de 50 g, le punem într-o cra­tiţă sau pe o farfurie.

Strecurăm zeama de carne ; dacă este prea multă, o lăsăm să fiarbă, ca să scadă mai puţin de jumă­tate. Cînd a scăzut zeama, o turnăm peste carne, ţinem mancarea pe plită pană la masă.

Servim capul de viţel cu puţină zea­mă şi cu o vinegretă preparată numai din zarzavat, servită separat cu puţin usturoi.

Capul de viţel care rămane de la masă îl aşezăm pe o farfurie cu zeama lui si îl servim rece ca piftie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.