Cannelloni cu sunca
PrinteazaCanelloni cu sunca din: ou, faina, lapte, sare, apa, sunca, smantana, unt, ulei, patrunjel verde.
- 1 ou
- 11 linguri cu faina
- 1/2 l lapte
- sare
- 1 pahar cu apa rece
- 200 g sunca
- 1 ceasca de smantana
- 1 lingura cu unt
- sare
- 1 ceasca mica de ulei
- 4-6 fire de patrunjel verde
Mod de preparare:
Se face un aluat obisnuit de clatite din: 1 ou, faina cernuta proaspat, un praf de sare, lapte si apa rece sau sifon. Se ia cu polonicul din aluat, se fac clatite in tigaie unsa cu o picatura de ulei. Clatitele se tin pe o farfurie in timp ce se pregateste umplutura.
Sunca se taie felii subtiri, se amesteca incet, ca sa nu se rupa, cu 1 lingura de smantana, unt topit, putina sare si patrunjel tocat fin. Se umplu clatitele cu sunca, se ruleaza, se pun in forma de sticla unsa cu ulei. Se acopera clatitele cu restul de smantana si se tine forma in cuptorul incins 15 minute.
Canelloni se servesc fara paine, eventual cu o garnitura de morcovi sau sfecla fiarta.
Pofta buna!