Cannelloni cu spanac şi sos

Printeaza

Cannelloni cu spanac şi sos din: foi de lasagna, spanac, ricotta, parmezan, usturoi verde, ceapa verde, suc de rosii, porumb, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper, mozzarella, nucsoara.

Ingrediente:Cannelloni_cu_spanac_si_sos

  • 24 foi de lasagna
  • 500 g spanac congelat
  • 200 g ricotta
  • 100 g parmezan
  • doua fire de usturoi verde
  • doua cepe verzi
  • 500 ml suc de rosii
  • 100 g porumb din conserva
  • cimbru uscat
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • mozzarella
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul verde se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc două minute apoi se adaugă spanacul decongelat.

Se condimentează, se adaugă o linguriţă cu cimbru uscat, puţină apă şi se fierbe totul până scade compoziţia.

Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se adaugă ricotta şi parmezanul. Se adaugă porumbul scurs de apă, pătrunjel tocat după gust şi se amestecă.

Foile de lasagna se fierb în apă cu sare şi puţin ulei, se scurg şi se aşază pe un platou. Pe fiecare foaie se pune umplutură, se rulează şi se aşază într-o tavă stropită cu ulei.

Se toarnă deasupra sucul de roşii, se presară cu pătrunjel tocat şi se introduc în cuptorul încins pentru circa 20-25 de minute.

Se lasă să se răcească zece minute, apoi se servesc presărate cu pătrunjel tocat.

La compozitia de spanac se mai poate adauga mozzarella sau nucsoara.

Cannelloni cu spanac şi sos

Cannelloni_cu_spanac_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.