Cannelloni cu carne tocata si nucsoara

Printeaza

Cannelloni cu carne tocata si nucsoara din: lapte integral, foaie de dafin, boabe de piper, ceapa, cimbru, patrunjel verde, unt, faina, nucsoara, parmezan, sare, piper, cannelloni, ceapa, telina, morcovi, carne tocata, rosii decojite, nucsoara.

Ingrediente:Cannelloni_cu_carne_tocata_si_nucsoara

  • 350 ml lapte integral
  • 1 foaie de dafin
  • 4 boabe de piper
  • 1 ceapa mica
  • 1 fir cimbru
  • 1 fir patrunjel verde
  • 40 g unt
  • 30 g faina
  • 1 praf nucsoara
  • 125 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 16 bucati cannelloni

sos bolognez:

  • 2 cepe
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 fire telina
  • 2 morcovi decojiti
  • 400 g carne tocata
  • 200 ml vin alb sec
  • 450 g rosii decojite (conserva)
  • 50 ml supa de carne
  • 1 praf de nucsoara macinata

 

Mod de preparare:

Se dau în clocot 250 ml lapte cu mirodenii, ceapă tocată şi verdeţuri; se lasă să fiarbă la foc moale. Se strecoară laptele.

Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă făina şi se căleşte amestecând. Se ia de pe foc şi se înglobează laptele rece.

Se reaşază pe plită şi se dă în clocot; se lasă să fiarbă la foc moale, amestecând, cca 15 min. Se pasează sosul Bechamel; se înglobează 1 praf de nucşoară, sare, piper şi jumătate din cantitatea de parmezan.

Se unge cu unt o formă de sufleu şi se pune pe fund puţin sos Bechamel.

Se prepară sosul bolognez: se încing într-o tigaie untul şi uleiul; se căleşte ceapa. Se adaugă rădăcina de ţelină şi morcovii tăiaţi cuburi; se prăjesc până se rumenesc.

Se adaugă în tigaie carnea tocată şi se prăjeşte până ce devine sfărâmicioasă; se sărează, se piperează şi se stinge cu vin.

Se lasă să dea în clocot, apoi se adaugă roşiile şi supa şi se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să fiarbă la foc moale 1 oră, amestecând frecvent.

Apoi se înlătură capacul şi se lasă să mai fiarbă până ce se îngroaşă sosul. Apoi se înglobează sosul Bechamel rămas şi se presară nucşoară măcinată. Se fierbe sosul, amestecând.

Se umplu cannelloni cu sos, se aşază în formă, apoi se presară restul de parmezan. Se acoperă cu folie de aluminiu.

Se încinge cuptorul la 180 °C şi se coc cannelloni cca 30 min. Apoi se îndepărtează folia de aluminiu de deasupra şi se mai coc pastele cca 5-8 minute.

Cannelloni cu carne tocata si nucsoara

Cannelloni_cu_carne_tocata_si_nucsoara

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.