Cannelloni cu branza de capra, rosii si maghiran

Printeaza

Cannelloni cu branza de capra, rosii si maghiran din: roşii cherry, ulei de măsline, maghiran proaspăt, zahăr, sare,  piper negru macinat, foi de lasagna, sos pesto roşu, brânză de capră moale, parmezan, busuioc.

Ingrediente:Cannelloni cu branza de capra, rosii si maghiran

  • 1 kg roşii cherry
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 1 lingură cu maghiran proaspăt, tocat sau 2 linguriţe cu oregano uscat
  • 2 linguriţe cu zahăr
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 12 foi de lasagna, proaspete sau uscate
  • 6 linguri cu sos pesto roşu
  • 300 g brânză de capră moale
  • 4 linguri cu parmezan ras
  • frunze de busuioc, pentru decor
  • un vas termorezistent uns cu ulei

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Taie toate roşiile în jumătate. Lasă deoparte aproximativ o treime din ele.

Incălzeşte 2 linguri de ulei într-o tigaie, adaugă jumătate din roşiile rămase şi acoperă cu un capac.

Găteşte la foc mare timp de aproximativ 5 minute, agitând din când în când tigaia, apoi adaugă maghiran sau oregano, zahăr şi condimente pentru a obţine un sos. Lasă tigaia deoparte.

Dacă foloseşti lasagna uscată, fierbe apă într-o oală, adaugă sare şi 4 sau 6 foi de lasagna deo­dată şi fierbe-le aproximativ 4 minute, până când se înmoaie.

Scoate-le din oală şi pune-le într-un castron cu apă rece. Fierbe alte foi.

Toarnă jumătate din sosul de roşii în vasul termorezistent. la foile de lasagna din apă (sau în cazul în care foloseşti foi proaspete, utilizează-le direct din ambalaj) şi întinde-le pe o suprafaţă de lucru.

Unge-le cu 1/2 lingură cu sos pesto, împarte brânza de capră între ele şi înfige roşiile gătite. Rulează foile, aranjează-le în sosul din vas, apoi toarnă peste ele restul de sos.

Pune jumătăţile de tomate rezervate deasupra şi stropeşte cu ulei. Acoperă cu folie şi coace timp de 25 minute.

Scoate folia, presară parmezan deasupra, apoi mai coace încă 15 minute până devin maronii.

Lasă-le timp de 10 minute, presară frunze de busuioţ şi serveşte.

Cannelloni cu branza de capra, rosii si maghiran

Cannelloni cu branza de capra, rosii si maghiran

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.