Canelloni cu verdeţuri

Printeaza

O reteta delicioasa de canelloni cu: cartofi, telina, broccoli, ceapa, smnatna, lapte, sofran, busuioc, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, busuioc verde, rosii uscate.

Ingrediente:

  • 300 g paste canelloni
  • doi cartofi
  • o ţelină mică
  • 200 g broccoli
  • o ceapă
  • 300 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • şofran
  • o lingură cu busuioc uscat
  • 100 ml ulei de măsline
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • roşii uscate

 

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pune ceapa şi se căleşte până devine aurie.

Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare împreună cu broccoli. Se scot cu spumiera într-un bol şi se pasează.

Se adaugă ceapa prăjită cu tot cu uleiul din tigaie, sare, piper, pătrunjel şi busuioc. Se amestecă şi se păstrează la cald. Pastele se fierb în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece, se scurg şi se umplu cu pasta de cartofi şi broc­coli.

Laptele se pune la fiert împre­ună cu un sfert de linguriţă cu şofran, apoi se lasă să se răcească.

Se amestecă bine cu smân­tână, sare, piper şi busuioc tocat şi se serveşte alături de canelloni calzi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.