Canapele cu berbec
PrinteazaCanapele cu berbec
- 1,200 kg came de berbec sau miel
- 24 canapele
- 150 g zarzavat
- 1 ceapă
- 1 cimbru
- 30 g ulei
- 50 g unt
- puţin vin
- 30 g costiţă afumată
- cîţiva castraveciori în oţet
- verdeaţă
- 60 g aspic
Mod de preparare:
Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun alimentele şi se ornează.
Carnea se frige înăbuşit cu zarzavatul, costiţa, vinul, sarea şi piperul, cimbrul.
Cînd este gata se dă la rece .Cind carnea s-a răcit se taie felii subţiri de mărimea canapelelor.
Carnea rămasă se dă prin maşina de tocat împreună cu zarzavaturile, costiţa şi sosul din tavă, se amestecă bine cu untul, se ung canapelele şi deasupra se aşază carnea tăiată.
Se pune deasupra spicului tocat.
Pofta buna!