Calzone cu ton si ardei gras

Printeaza

Calzone cu ton si ardei gras din: faina, ulei, sare, lapte, drojdie proaspata, rosii, ardei gras, ton, suc de rosii,ceapa, cascaval, mozzarella, pasta de rosii.

Calzone_cu_ton_si_ardei_gras

Ingrediente pentru aluat: 

  •  300 g făină
  •  3 linguri ulei
  •  o linguriţă sare
  •  150 ml lapte
  •  10 g drojdie proaspătă

Ingrediente pentru umplutură:

  •  200 g cuburi de roşii
  •  1 ardei gras roşu
  •  o conservă de ton
  •  o ceapă
  •  2 linguriţe pastă de roşii
  •  o bilă de mozzarella
  •  2 linguri suc de roşii
  •  2 linguri ulei
  •  100 gcaşcaval

Mod de preparare:

Se desface drojdia în laptele călduţ şi se amestecă apoi cu făina, sarea si uleiul. Se frământă 10 minute şi apoi se lasă la crescut o oră.

Intre timp, ceapa se căleşte în ulei şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă tonul bine scurs, pasta de roşii, cuburile de roşii si ardeiul tăiat cubuleţe.

Se întinde aluatul.într-o foaie mare, se unge pe o jumătate din suprafaţa ei cu suc de roşii, se asază umplutura pe aceeaşi jumătate, mozzarella si caşcavalul si apoi se acoperă cu jumătatea cealaltă de aluat. Se coace 15 minute, la foc iute.

Calzone cu ton si ardei gras

Calzone_cu_ton_si_ardei_gras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.