Calzone cu ceapa verde si loboda

Printeaza

Calzone cu ceapa verde si loboda din: faina, apa calduta, ceapa uscata, ceapa verde, loboda, marar, ulei, branza dulce de vaci, oua, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g faina Calzone_cu_ceapa_verde_si_loboda
  • 500 ml apa calduta
  • 2 cepe uscate
  • 3 legatura ceapa verde
  • 3 legaturi loboda verde sau rosie (sau alte verdeturi de sezon)
  • 1 legatura marar
  • 250 ml ulei
  • 250 g branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina, apa, 150ml ulei şi sa­rea până când obţineţi un aluat potrivit de tare pe care puneţi-l la rece pentru 15 minute. Căliţi timp de 10 minute în uleiul rămas ceapa verde, ceapa uscată, loboda, tocate cât mai mărunt. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi mărarul tocat, 2 ouă bătute, brânza mărunţită şi condimentaţi cu sare şi piper.

Din aluat întindeti 6 foi rotunde. Puneţi pe fiecare umplutură doar pe o parte de aluat şi acoperiţi umplutura cu aluatul rămas. Presaţi pentru a lipi marginile aluatului, ca să nu se piardă umplutura la copt. Puneţi calzone într-o tavă unsă şi tapetată, ungeti-le cu ou bătut şi coaceţi-le în cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc uniform.

Calzone cu ceapa verde si loboda

Calzone_cu_ceapa_verde_si_loboda

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.