Calzone cu ceapa verde si loboda
PrinteazaCalzone cu ceapa verde si loboda din: faina, apa calduta, ceapa uscata, ceapa verde, loboda, marar, ulei, branza dulce de vaci, oua, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 500 ml apa calduta
- 2 cepe uscate
- 3 legatura ceapa verde
- 3 legaturi loboda verde sau rosie (sau alte verdeturi de sezon)
- 1 legatura marar
- 250 ml ulei
- 250 g branza dulce de vaci
- 3 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, apa, 150ml ulei şi sarea până când obţineţi un aluat potrivit de tare pe care puneţi-l la rece pentru 15 minute. Căliţi timp de 10 minute în uleiul rămas ceapa verde, ceapa uscată, loboda, tocate cât mai mărunt. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi mărarul tocat, 2 ouă bătute, brânza mărunţită şi condimentaţi cu sare şi piper.
Din aluat întindeti 6 foi rotunde. Puneţi pe fiecare umplutură doar pe o parte de aluat şi acoperiţi umplutura cu aluatul rămas. Presaţi pentru a lipi marginile aluatului, ca să nu se piardă umplutura la copt. Puneţi calzone într-o tavă unsă şi tapetată, ungeti-le cu ou bătut şi coaceţi-le în cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc uniform.
Calzone cu ceapa verde si loboda
Pofta buna!