Caltabosi de casa – usor de preparat

Printeaza

Caltabosi de casa din: orez, ficat de porc, plaman de porc, carne de porc, inima de porc, slanina, intestine, ceapa, sare, piper, cimbru.

Poate te intereseaza si Caltaboşi cu organe

Ingrediente:Caltabosi de casa

  • 1 kg. orez
  • 1/2 kg ficat de porc
  • 1/2 de plaman porc
  • 1,5 kg de carne de la cap
  • 1 inima porc
  • 300 gr. de slanina de langa cap
  • intestine mai groase de la porc
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate  fierte, se pune si ficatul.

Orezul se fierbe separat. 150gr. slanina se prajeste, apoi se pune si o ceapa la prajit.  Dupa ce toate organele si carnea sunt fierte se toaca toate si se amesteca cu slanina prajita, ceapa si  orezul.

Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, maioran si se framanta bine, avand grija sa nu se  sfarme prea tare orezul.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Caltabosi de casa

Caltabosi cu sange si orez

Caltabosi cu sange si orez din: carne grasa de porc, sange de porc, sare, cimbru, piper, orez, mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc de la guşă 1 l sânge de porc conservat cu sare cimbru cernut piper 1/4 kg orez maţe groase de porc   Mod de preparare: Fierbi carnea, o […]

 

Caltabosi cu orez

Caltabosi din maruntaie

Caltabosi din maruntaie din: sange, cimbru, inima, plamani, ceapa, sare, piper, untura, ienibahar. Ingrediente: 1 l sânge 1 lingură cu cimbru 1 inimă 2 plămâni 2 cepe sare piper untură ieniba­har 1 intestin gros de porc   Mod de preparare: Pregătiţi cu atenţie intestinul gros. Spălaţi-l foarte bine în mai multe ape, răzuiţi-l cu lama […]

 

Caltabosi in zeama proprie

Reteta caltabosi cu orez

Reteta caltabosi cu orez din: carne de porc, organe, ceapa, orez, mate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc rămasă de la fasonare sau de la ceafă 1,5 kg organe (ficat, inimă, plămâni, splină) 300 g ceapă 100 g orez maţe groase sare piper măcinat   Mod de preparare: Pentru aceasta reteta se foloseste […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.