Caltabos de porc

Printeaza

Caltabos de porc din: maruntaie de porc, slanina, carne macra, ceapa, untura, sare, piper, cimbru si mate groase.

 

Ingrediente:

  • maruntaie de porc (ficat,plamani,splina,inima,rinichi)
  • slanina din barba
  • carne macra
  • 1 kg ceapa
  • Untura
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • mate groase

 

 

Mod de preparare Caltabos de porc:

Se fierb maruntaiele de la porc, slanina si carnea macra, in apa cu sare.

Separat se caleste ceapa taiata fideluta in untura.

Dupa ce s-au fiert, maruntaiele se scot din apa si se lasa la racit. Se toaca apoi de doua ori.

Se framanta cu sare, piper si cimbru.

Se umplu matele, spalate si curatate, se leaga la capete si se oparesc.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Caltabosi cu stafide

Caltabos clasic

Caltabos clasic din: carne pentru carnati, orez, sange, apa, cimbru, hrean. Ingrediente: 2 kg carne pentru carnati 1 ceasca orez apa 3-4 polonice din sânge cimbru hrean   Mod de preparare: Din carnea măcinată pentru cârnaţi (condimentată) se scot 2 kg, se adaugă o ceaşcă de orez spălat în mai multe ape, alternând apa rece cu […]

 

Caltabos cu gusa de porc

Caltabos cu gusa de porc 

Caltabos cu gusa de porc din: carne de porc, gusa, sorici, ceapa, orez, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne macră de porc 500 g guşă de porc şoriciul de pe guşă, fiert şi răcit 200 g ceapă 100 g orez 1 lingură sare şi piper   Mod de preparare: Se toacă 500 g carne macră de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nimic nu se compara cu retetele traditionale. Am cumparat caltabos din comert si nu are nicio legatura cu cel facut traditional. O sa incerc reteta propusa de voi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.