Caltabos cu cimbru

Printeaza

Caltabos cu cimbru din: intestin de porc, sorici de porc, slanina de porc, limba de porc, sange de porc, cimbru, maghiran, piper, usturoi, sare.

Ingrediente:Caltabos cu cimbru

  • 1 intestin mai gros de porc
  • 500 g sorici de porc
  • 300 g slanina de porc
  • 300 g limba de porc
  • 100 ml sange de porc
  • 1 jumatate de lingurita cimbru
  • 1 jumatate lingurita maghiran
  • 1 jumatate de lingurita piper
  • 2 catei de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Intoarceţi maţul de porc pe dos şi cu partea neascuţită a lamei unui cuţit curăţaţi bine, apoi frecaţi-l cu sare şi lăsaţi-l câteva ore în apă rece cu oţet.

Fierbeţi şoriciul, limba şi slănina, circa 30 de minute. Apoi, tocaţi şoriciul, slănina tăiaţi-o cubuleţe cu latura de 1 cm, iar limba curăţaţi-o de pieliţă.

Amestecaţi şoriciul cu slănina şi sângele, adăugaţi mirodeniile sfărâmate şi usturoiul pisat.

Umpleţi intestinul cu această compoziţie şi aşezaţi limba întreagă în mijlocul umpluturii. Scoateţi tot aerul din intestin şi legaţi bine capetele.

Puneţi-l apoi la fiert, la foc mic, într-o cratiţă cu apă, cât să-l acopere, pentru circa 40 de minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.