Caltabos alb cu orez

Printeaza

Caltabos alb cu orez

Ingrediente:

  • 150 g splina
  • 250 g inima
  • 400 g plaman
  • 100 g slanina de la gat
  • 50 g sorici
  • 50 g ceapa calita
  • Orez
  • Sare, piper, piper boabe, ienibahar
  • Intestin gros de porc curatat si spalat

Preparare:

Splina, inima şi plămânii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Când încep să clocotească se ia spuma, iar după ce s-au fiert se scot, se lasă să se scurgă şi să se răcească. Se taie mărunt şi se lasă cate va minute la frigider. Ceapa se căleşte şi se lasă la rece.

Orezul se spală în câteva ape şi se pune la fiert, apoi se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să se răcească.Toate ingredientele se amestecă şi se condimentează cu sare, piper şi ienibahar. Pasta obţinută se pune în intestinul de porc şi se fierbe în jur de 40-45 de minute.

In timpul fierberii se înţeapă cu un ac, iar după ce s-a fiert se scoate din apă şi se pune la uscat. După ce s-a uscat, se taie şi se serveşte cu muştar şi covrigi calzi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.