Calmari prăjiţi

Printeaza

Calmari prăjiţi

Ingrediente: Calmari prăjiţi

  • 400 g calmari
  • făină
  • sare,
  • ulei pentru prăjit
  • lămîie

Preparare:

Curăţă şi spală pe cei mai mici lăsă-i întregi (eventual taie-i doar o dată, longitudinal), iar pe cei mai mari taie-i în bucăţi, în inele subţiri, iar tentaculele taie-le longitudi­nal.

Trece bucăţile de calmari (sau cal­marii întregi, după caz) prin făină şi apoi prăjeşte-le în ulei abundent. Cînd s-au prăjit bine scoate-le şi aşază-le cîteva minute pe un prosop de hîrtie absor­bant.

Punele pe platoul pentru servit, presară sare şi stropeşte cu lămîie.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac calamari. Eu prefer sa gatesc cu lamele de calamar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.