Calamar prajit cu lamaie si chili

Printeaza

Calamar prajit cu lamaie si chili din: calmar, lămâie, ceapă, usturoi, ulei, sare, chili proaspăt (ardei iute).

Ingrediente:Calmar prajit cu lamaie si chili

  • 500 g calmar
  • 50 g lămâie
  • ceapă
  • usturoi
  • ulei
  • sare
  • chili proaspăt (ardei iute)

Mod de preparare:

Tăiaţi şi înlăturaţi capul calmarului şi apoi tăiaţi carnea în bucăţi de 1-1,5 cm. Spălaţi usturoiul şi ceapa şi tocaţi-le mărunt. Spălaţi lămâia şi tăiaţi-o felii.

Amestecaţi bucăţile de calmar cu sare, piper, jumătate din ceapă, usturoiul şi bucăţile de chili şi lăsaţi-le un sfert de oră.

Incingeţi uleiul, rumenjţi ceapa şi usturoiul, adăugaţi calmarul şi lăsaţi pe foc mare câteva minute, amestecând periodic. Se serveşte cu orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.