Caldo verde

Printeaza

Caldo verde

Caldo verde este o supă simplă, dar sintetizează tot ce are mai bun gastronomia ţărănească portugheză. In general, pentru a pregăti această supă, toată lumea foloseşte cam aceeaşi reţetă.

De altfel, este atât de simplă, încât şi un novice într-ale gătitului o poate învăţa. La început se căleşte ceapa împreună cu usturoiul în puţin ulei de măsline.

Apoi se adaugă în oală cartofii şi apa şi se.fierbe la foc mic. Pentru a păstra caracterul rustic al supei, cartofii se lasă aşa cum sunt, tăiaţi în bucăţi mai mari, dar pot fi şi pasaţi.

Daca doriţi să obţineţi o supă mai elegantă, puteţi transforma acest amestec într-un piure catifelat cu ajutorul unui blender. Culoarea verde a supei este dată de frunzele verzi de legume, cel mai adesea varză kale, deşi se pot folosi şi varza collard sau varza simplă.

Intr-un caldo verde autentic, frunzele trebuie tocate foarte mărunt. Adeseori se adaugă felii subţiri de carnaţi chorizo, care îi conferă şi o nuanţă de umami, cel de-al cincilea gust savuros.

Fie că este servită ca prim fel sau ca unic fel de mâncare, caldo verde merge perfect cu o bucată zdravănă de broa, pâinea portugheză de porumb.

Aşadar, cartofi moi, verdeţuri consistente şi cârnat afumat; caldo verde adună la un loc foarte multă energie pentru o supa care se doreşte atât de modestă.

Supa_Caldo_verde_08

Supa Caldo verde

 

Caldo verde

 

Pofta buna!


poate iti place si:

Supa picanta de gulas cu usturoi

Supa picanta de gulas cu usturoi

Supa picanta de gulas cu usturoi din: carne de vita, ceapa, morcovi, ardei, rosii, ulei, sare, piper, boia, usturoi, smantana. Ingredinete: 500 g carne de vită 2 cepe roşii 100 g morcovi 1 ardei roşu 4 roşii 2 linguri ulei sare boia piper 100 ml smântână dulce puţin usturoi   Mod de preparare: Intr-o cratiţă […]

Supa de salata cu smantana

Supa de salata cu smantana

Supa de salata cu smantana din: salate, morcovi, cartofi, ceapa, unt, paine, ulei, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 salate 2 morcovi 2 cartofi 1 l supă vegetală 2 cepe 50 ml smântână 25 g unt 4 felii de pâine 2 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă ceapa, morcovii şi cartofii, apoi […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.