Calcan rasol

Printeaza

Calcan rasol

Ingrediente:Calcan rasol

  • calcan (circa 2 kg)
  • doi morcovi
  • două rădăcini de pă­trunjel
  • două cepe
  • un kg cartofi
  • o cană de boabe de mazăre congelată
  • o legă­tură de mărar şi pătrunjel
  • 3 foi de dafin
  • zeama de la o lămâie
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un vas puneţi la fiert zarzavatul tăiat feliuţe, sarea, piperul şi foile de dafin, apoi fierbeţi 30 minute. în alt vas clocotiţi apă. Curăţaţi calcanul, apoi îl opăriţi cinci minute în apa clocotită, după care îi scoateţi solzii.

Porţionaţi peştele şi săraţi, apoi îl puneţi pes­te zarzavat. Mai daţi la fiert 15-20 mi­nute şi scoateţi pe un platou, cu pereţii mai înalţi, unde îl montaţi împrejur cu zarzavatul.

Lăsaţi zeama la limpezit şi o parte din ea turnaţi-o în platou. Stropiţi cu zeamă de lămâie, ulei, presăraţi sare, piper şi verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.