Calcan prăjit cu sos de smântână

Printeaza

O reteta de Calcan prăjit cu sos de smântână din: calcan, smantana, zeama de lamaie, unt, usturoi, vin alb, marar, zahar, piper, sare si otet.

Ingrediente:

  • 1 calcan
  • 1 kg smantana
  • zeama de la 2 lamai
  • 1 pachet de unt
  • 2 catei de usturoi
  • 350 ml vin alb
  • 1/2 legatura de marar
  • 1 lingurita de zahar
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita otet

 

Mod de preparare:

Calcanul îl cgreţi, îl speli şi îl porţionezi. Apoi îl prăjeşti în mod ooişnuit în ulei încins. Separat, pregăteşti sosul de smântână. Pui la topit untul, smântână o diluezi cu vinul alb şi zeama de lămâie şi adaugi anestecul peste untul topit.

Laşi la fiert aproximativ 10 minute. Adaugi zahărul, oţet, piper şi sare (după gust) şi mărarul tocat mărunt. Calcanul prăjit îl aşezi într-o tavă, acoperi cu acest sos şi îl dai la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

Calcan prăjit cu sos de smântână

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.