Calcan in aluat cu garnitura de cartofi pai si sos Choron

Printeaza

 Calcan in aluat cu garnitura de cartofi pai si sos Choron

Ingrediente:Calcan in aluat cu garnitura de cartofi pai si sos Choron

  • 2,500 kg calcan
  • 11/2 lingură de făină
  • sare
  • 300 g ulei
  • lapte
  • 15 g drojdie de bere
  • 1 albuş
  • 1 lămaie
  • 400 g cartofi

 

Mod de preparare:

Se face aluat din făină, 2 linguri ulei, sare, drojdie şi lapte (aluatul trebuie să fie moale) şi cu albuş bătut spumă.

Calcanul se curăţă, se spală şi se taie în 18 bucăţi. Cînd aluatul a început să crească, se dă fiecare fileu prin aluat şi se prăjeşte în ulei.

Se aşază pe platou cu cartofi pai, lămaie şi buchete de pătrunjel.

Separat, se serveşte sos Choron.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mereu am zis sa gatesc si eu calcan. De data asta chiar o sa fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.