Calcan fiert

Printeaza

Calcan fiert 

Ingrediente:Calcan fiert

  • 1,500 kg calcan
  • 21 apă
  • sare
  • 6 cartofi mijlocii
  • 50 g unt proaspăt

 

 

Mod de preparare:

De obicei calcanul nu se serveşte întreg. Când este de mărime potrivită, se curăţă înăuntru, se taie cu o foarfeca mare coada şi înotătoarele de jur împrejur şi se spală bine în mai multe ape.

Se face o tăietură în lung pe partea unde pielea este neagră, aproape de şira spinării, astfel încât la fiert peştele să fie pătruns la fel de căldură.

Se aşază peştele în vasul special de fiert peşte cu partea albă în sus, cu apă rece şi puţină sare. Se pune la foc mare până începe să fiarbă.

Se trage apoi pe marginea maşinii şi se lasă să fiarbă în clocote mici. Se încearcă cu un chibrit.

Când lemnul intră uşor în partea cea mai groasă, peştele este fiert. Se curăţă de piele, se aşază pe farfurie şi se serveşte cu cartofi fierţi şi cu unt.

Peştele tăiat din bucată se fierbe în acelaşi fel. Foarte gustos este ficatul de calcan.

Se poate pregăti fiert sau prăjit, ca şi peştele.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am inteles ca e foarte bun calcanul. Poate fac si eu. Parca se gaseste si la noi, in Marea Neagra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.