Calamari la gratar cu usturoi si verdeata

Printeaza

Calamari la gratar cu usturoi si verdeata din: sepii, sare de mare, ulei de masline, otet, usturoi, patrunjel, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Calamari la gratar

  • 18-24 sepii foarte mici curăţate
  • sare de mare grunjoasă
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri de oţet de vin alb
  • 3 căţei de usturoi
  • 1/2 de legătură de pătrunjel
  • 1 priză de zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se unge cu ulei un grătar tigaie şi se încinge până când începe să apară fum. Se prăjesc sepiile circa un minut în acest răstimp se întorc o dată.

Restul uleiului de măsline se amestecă cu oţetul de vin. Usturoiul se curăţă, se zdrobeşte şi se adaugă în sos.

Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt.

Pătrunjelul şi zahărul se presară peste sepii, apoi se sărează şi se piperează. Se amestecă cu sosul şi se servesc.

 

Calamari la gratar cu usturoi si verdeata

Calamari la gratar

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.