Calamar umplut

Printeaza

O reteta delicioasa de calamar cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, rosii, menta, suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cartofi.

Ingrediente:Calamar umplut

  • un kilogram calamari
  • 6 linguri cu ulei de măsline
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • o cană cu orez
  • două roşii
  • o lingură cu mentă toca­ta
  • jumătate de cană cu suc de ro­şii
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • cartofi

Mod de preparare:

Se încinge jumătate din ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte până se înmoaie. Se presară usturo­iul tocat, orezul spălat şi două căni cu apă. Se lasă să fiarbă până ce orezul este aproape fiert, se adaugă roşiile tocate mărunt, sare şi piper.

Se lasă să se răcească puţin, se adaugă mentă şi pătrunjel tocat. Se spală calamarii, se umplu cu amestecul de orez şi legume şi se pun pe o farfurie. Se încinge restul de ulei, se pun cala­marii, se prăjesc uşor pe toate părţile, se toarnă sucul de roşii şi se condi­mentează.

Se acoperă cu un capac şi se fierb la foc mediu 25-30 de minute. Se servesc cu o garnitură de cartofi prăjiţi sau orez cu sos de roşii şi pătrunjel.

Calamar umplut

Calamar umplut

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.