Calamar cu portocale

Printeaza

Calamar cu portocale

Calamar cu portocale

Ingrediente:

  • 500 g inele de calamar congelate
  • o bucată de fenicul
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • pesto de busuioc
  • doii căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • o jumătate de ardei iute
  • două portocake
  • 300 ml vin alb
  • 300 ml apă
  • paste
  • orez

Preparare:

Usturoiul se curăţă, se taie în felii subţiri şi se pune pe o far­furie. Feniculul se spală, se taie în felii subţiri şi se pune lângă usturoi. Inelele de calamar se lasă să se dezgheţe, se spală şi se pun la scurs într-o strecurătoare.

Se încinge ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă usturoiul, ardeiul iute tăiat în jumătăţi şi feliile de fenicul. Se călesc timp de câteva minute, se adaugă jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt şi se mai căleşte două minute.

Se pun inelele de calmar şi se prăjesc timp de cinci-şase minute. Se toarnă vinul alb şi apa, se condimentează cu sare, piper şi se lasă să fiarbă încă 15-20 de minute.

Se scot din sos, se pun într-un castron şi se amestecă bine cu două linguri de sos pesto, feliile de portocale şi restul de pătrunjel tocat. Se pot servi alaturi de peste sau orez fiert.

Calamar cu portocale

Calamar cu portocale.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac fructele de mare, mai ales calamarul. Eu fac des tentacule de calamari cu legume chinezesti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.