Caise in aluat

Printeaza

Caise in aluat

Ingrediente:Caise in aluat

  • aluat pentru prăjit
  • 10 caise
  • 1 lingură zahăr
  • cîteva picături de rom
  • l/2 lingură unt sau un­tură

 

Mod de preparare:

Alegem caise frumoase, nu pjea coap­te. Le scoatem sîmburii. Tăiem fiecare caisă în două. Le punem într-un castron şi le presărăm cu puţin zahăr pisat. Le stropim cu cîteva picături de rom.

Le dăm la răcoare pentru 1-2 ore.Preparăm un aluat pentru prăjit.

Scurgem caisele de zeamă, le dăm prin aluat şi le prăjim la foc potrivit, pînă capătă culoare frumoasă.

Le servim cu zahăr pisat sau cu un si­rop preparat din zeama şcursă din caise pusă la foc cu o lingură de zahăr şi o lingură de apă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.