Caise gratinate

Printeaza

Caise gratinate din: caise, vanilie, unt, zahar, migdale sau nuci.

Ingrediente:Caise gratinate

  • 12 caise bine coapte
  • 2 batoane de vanilie
  • 60 gr. unt
  • 100 gr. zahar pudra
  • 50 gr. migdale sau nuci macinate

 

Mod de preparare:

Incalziti inainte cuptorul. Luati patru forme mai mici si rezistente la foc, si ungeti-le cu unt. Pastrati 4 caise.

Celorlalte scoateti-le samburii si taiati-le in felii. Asezati-le in forme de jur-imprejur.

Scoateti samburii si din celelalte 4 caise, si taiati-le in bucati. Puneti-le in vasul unui mixer, impreuna cu zaharul, nucile sau migdalele macinate si restul de unt topit.

Taiati batoanele de vanilie pe lung si scobiti micile bobite din ele, punandu-le in compozitie.

Porniti mixerul pana cand compozitia devine omogena. impartiti-o egal, in forme, peste caisele crude si varati formele in cuptorul incins pentru 20 de minute.

Se servesc calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.