Caise cu vanilie la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de caise cu:unt, zahar tos brun, lamaie, pastaie de vanilie, vin alb dulce.

Ingrediente:Caise_cu_vanilie_la_cuptor

  • unt fără sare, pentru uns
  • 800g de caise, înjumătăţite şi curăţate de sâmburi
  • 2 linguri de zahăr tos brun sucul de la
  • o lămâie necerată şi coaja tăiată fâşii
  • 1 păstaie de vanilie
  • 200ml de vin alb dulce, muscat

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 4. Se unge cu unt fundul unui vas termorezistent, se adaugă caisele cu partea tăiată în sus şi se presară deasupra zahăr.

Se adaugă sucul şi coaja de lămâie.

Se înjumătăţeşte păstaia de vanilie şi se adaugă printre fructe.

Se răstoarnă deasupra vinul dulce şi se dă la cuptor timp de 40 de minute pe grătarul din mijloc, până când fructele se înmoaie iar zeama se transformă în sirop.

Se servesc calde, cu îngheţată sau smântână grasă.

Caise cu vanilie la cuptor

Caise_cu_vanilie_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.