Caipipesca Cocktail

Printeaza

Caipipesca Cocktail

Calitate – alcoolicCaipipesca Cocktail

Bază alcoolică – Cachaca

Pahar – old fashioned

Categorie – Fruit liqueur drinks

Decoraţiune – bucăţele de piersică, paie

Se serveste la orice oră

 

 

Ingrediente:

  • 4-5 cl Cachaga
  • un cl vodca de piersici
  • o jumatate de lamaie verde
  • doua lingurite de zahar de trestie
  • cateva bucatele de pulpa de piersica proaspata sau in sirop

 

Băutură mai parfumată şi mai colorată decât Caipirinha, Caipipesca s-a afirmat deja în toate localurile europene.

Amestecurile care se fac în Brazilia prevăd folosirea unor fructe tropicale ca granadilla, maracuja, guanabana şi adăugarea unei cantităţi de lichior, de obicei peach brandy.

Caipipesca poate fi consumată cu măsură în după-amiezele calde, în cantităţi ceva mai mari seara şi noaptea.

Preparare:

Se aşază jumătatea de lămâie, tăiată în bucăţele mici, pe fundul paharului old fashioned. După ce se pune zahărul peste stratul de fructe, se strivesc bucăţelele cu un pisălog sau cu mânerul unei linguri speciale de bar astfel încât să se obţină zeamă şi să se topească zahărul.

Se adaugă, după aceea, bucăţelele de piersică şi se amestecă totul.

Se umple paharul cu gheaţă cristale pisată, se toarnă doza de Cachaca şi se amestecă din nou. Se com­pletează cu vodca, aceasta rămânând la suprafaţă. Se decorează cu două paie, scurtate la jumătate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.