Cafea instant inghetata

Printeaza

O reteta de cafea instant inghetata din: cafea instant naturala, miere de albine, smantana, fructe si scortisoara. In primul rând, înainte de orice înghetată făcută în casă uitaţi de ou, indiferent că vorbim de gălbenuş sau albuş. Se folosea în reţetele vechi. Oul crud poate fi o bombă pentru sănătate, deci îl excludem.

Ingrediente:Cafea instant inghetata

  • cafea instant naturală
  • miere de albine
  • smântână grasă
  • bucăţi uscate de măr sau orice alt fruct uscat
  • scorţişoara

 

Mod de preparare:

Pentru această reţetă preparaţi o cană de cafea instant cu apă rece. Se mixează bine. Apoi puneţi conţinutul într-un bol cât mai mare, prefe­rabil din sticlă. Adăugaţi o cană mare de smântână, nu neapărat light. Dacă smântână e grasă, atunci are şanse să fie naturală.

Dacă e light, şansele scad simţitor. Puneţi miere după gust şi scorţi­şoară. Folosiţi mixerul cu încrede­re, până se omogenizează mierea în compoziţie. Puneţi la congelator până amestecul devine păstos, nu până la congelare. Vă trebuie apoi o cupă pentru îngheţată. Din 4 cupe rezultă o înghetată deli­cioasă pe care o ornaţi cu mere uscate sau orice alt fruct uscat.

Cafea instant inghetata

Cafea instant inghetata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. E inghetata sau cafea inghetata :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.