Caesar salad cu pui afumat

Printeaza

O reteta simpla de Caesar salad cu pui afumat din: paine veche, salata, piept de pui afumat, parmezan, ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, mustar de dijon, sos tabasco, iaurt degresat, sare si piper negru.

Ingrediente:Caesar salad cu pui afumat

  • 125 g pâine veche de o zi, tăiată cubuleţe
  • 300 g salată, ruptă şuviţe cât o înghiţitură
  • 200 g piept de pui afumat, tăiat cubuleţe
  • 25 g parmezan, ras

pentru sos:

  • 1 ou mediu
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri muştar de Dijon
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • câteva picături de sos de Tabasco, opţional
  • 1/2 linguriţă sos Worcestershire
  • 4 linguri iaurt degresat
  • sare şi piper negru

 

Mod de preparare:

Se pune un ibric cu apă la fiert. Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Cubuletele de pâine se pun pe hârtie pentru copt şi se dau la cuptor 5-8 minute până când s-au rumenit şi au devenit crocante. Se transferă apoi într-un castron mare şi se lasă la răcit.

Pentru sos, se fierbe oul 3 minute, apoi se lasă în apă rece. Se curăţă oul de coajă, se pune într-un blender împreună cu usturoiul, muşta- rul, uleiul, sosul Tabasco dacă folosiţi, sosul Worcestershire si iaurtul. Se amestecă până se omogenizează, apoi se sărează şi piperează după gust.

Se adaugă salata şi puiul în castronul cu crutoane. Se toarnă sosul şi se presară brânza. Se amestecă bine şi se serveşte. In loc de pui afumat se poate folosi şi pui prăjit.

Caesar salad cu pui afumat

Caesar salad cu pui afumat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.