Cacik

Printeaza

Cacik din: usturoi, castraveti verzi, iaurt de bivolita, apa, ulei de masline, menta, sare, fasole, orez, naut.

Ingrediente:Cacik

  • un catel de usturoi
  • doi castraveti verzi
  • 375 ml iaurt de bivolita
  • 250 ml apa
  • ulei de masline
  • 4 fire de menta verde sau 5 g menta uscata
  • sare
  • fasole alba boabe
  • orez
  • naut

 

Mod de preparare:

Usutroiul se curata de foi, se spala si se piseaza cu putina sare.  Castraveţii verzi se spală, se toacă mărunt sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun într-o strecurătoare şi se presează ca să elimine sucul. Intr-un bol separat se pun iaurtul, apa, două linguri de ulei de măsline şi usturoiul.

Se amestecă bine cu un tel, se toarnă peste castraveţii raşi, se presară menta verde spălată şi tocată mărunt sau menta uscată. Se adaugă sare după gust, se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredientele, se toarnă în boluri şi se presară cu mărar tocat. Se serveste imediat sau se introduce la rece.

Poate fi servit ca atare, cu fasole alba boabe, orez sau naut.

Cacik

Cacik

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.