Cacik (varinata)

Printeaza

Cacik din: branza de vaci, castravete, ceapa, usturoi, branza de oaie, sare, piper, menta sau spanac.

Ingrediente:Cacik

  • 500 g brânză de vaci
  • 1 castravete
  • 3 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 175 g brânză de oaie
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • cca 10 frunze proaspete de mentă sau de spanac

 

Mod de preparare:

Brânza de vaci se pune la scurs într-o strecură­toare. Intre timp se curăţă, se spală şi se cojeşte cas­travetele. Apoi se taie în jumătate, se îndepărtează sâmburii cu ajutorul unei linguri şi se rade pe răzătoarea mică.

Ceapa şi usturoiul se curăţă. Ceapa se taie mărunt, usturoiul se zdro­beşte. Brânza de oaie se mărunţeşte cu o furculiţă.

Ceapa, usturoiul şi brânza de oaie se amestecă cu brânza de vaci, se asezonează cu sare şi cu piper şi se păs­trează la frigider minim 2 ore pentru a se întrepătrunde aromele.

Frunzele de mentă sau de spanac se curăţă, se spală şi se scutură de apă, apoi se taie fâşii subţiri.

Inainte de a-l servi, cacikul se amestecă şi se mai condimentează o dată, după gust, cu sare şi cu piper proaspăt măcinat.

La final, se înglobează şi fâşiile de mentă sau spanac.

 

Cacik

Cacik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.