Buzunare cu falafel din dovleac

Printeaza

O reteta delicioas ade buzunare cu falafel din dovleac din: dovleac, naut, usturoi, fulgi de chilli, chimion, patrunjel, paine alba, morcovi, ceapa rosie, branza feta si paine pitta.

Ingrediente:Buzunare cu falafel din dovleac

  • 1kg de dovleac plăcintar, fără seminţe şi tăiat în felii
  • 400g de năut din conservă, scurs, clătit şi uscat
  • 1 căţel de usturoi, tocat
  • 1/2 linguriţă fulgi de chilii
  • 1  linguriţă de chimion, măcinat
  • 1 mână mică de pătrunjel, tăiat grosier
  • 2 felii de pâine albă, mixată până se face pesmet

pentru salata:

  • 2 morcovi, raşi pe răzătoarea mare
  • 1/2 ceapă mică roşie, feliată fin
  • 100 g de brânză feta, fărâmiţată
  • 4 pâini pitta, pentru servit

Mod de preparare:

Se pune dovleacul într-un castron care’merge la cuptorul cu microunde şi se acoperă cu folie alimentară. Se coace 10 minute pe treapta cea mai înaltă sau până se înmoaie.

Se pun năutul, usturoiul, fulgii de chilii şi jumătate din cantitatea de pătrunjel într-un robot de bucătărie şi se mixează până când năutul este tocat fin, dar fără să devină piure.

Se lasă dovleacul să se răcească, apoi se scoate miezul şi se adaugă la mixul de năut, împreună cu puţină sare, piper şi pesmet. Se amestecă totul bine şi se formează cu mâinile 12 turtiţe.

Se pune falafelul pe o farfurie şi se dă la rece 10 minute.

Intre timp, se amestecă pătrunjelul rămas cu morcovul ras, ceapa şi brânza feta, apoi se lasă deoparte.

Se încinge grillul pe funcţia medium şi se coc turtiţele puse pe o tavă 3-5 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Se desface pâinea în două pe lungime şi se umple cu falafelul cald şi puţină salată cu brânză feta.

Buzunare cu falafel din dovleac

Buzunare cu falafel din dovleac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.