Butoiase cu ciuperci

Printeaza

Butoiase cu ciuperci din: dovlecei, kaizer, ciuperci, ceapa, vin, usturoi, piper, ulei, marar, sare.

Ingrediente:Butoiase cu ciuperci

  • 4 dovlecei potriviţi
  • 100 g kaizer
  • 5-6 ciuperci potrivite
  • 1 ceapă mare
  • 1 pahar cu vin alb
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • mărar verde şi ardei capia (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Căleşte puţin kaizerul, usturoiul şi ceapa tocate mărunt. Când s-au aurit, adaugă ciupercile tăiate la fel, sare şi piper după gust. Lasă trei minute, apoi stinge cu vin.

Lasă ciupercile pe foc încă vreo cinci minute, amestecând din când în când.

Intre timp, pregăteşte butoiaşele: taie dovleceii în două şi la capete, apoi cojeşte din loc în loc. Scobeşte cu linguriţa, apoi umple dovleceii. Aşază-i într-o tavă cu apă şi ulei, un praf de sare şi piper măcinat.

Dă la cuptor.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.