Buseuri cu sparanghel, napi si ciuperci

Printeaza

Buseuri cu sparanghel,napi si ciuperci

Pentru:12 persoane

 

Ingrediente:Buseuri cu sparanghel, napi si ciuperci

  • 72 buşeuri coapte
  • 400 g sparanghel
  • 300 g ciuperci
  • 4 funduri de anghinară sau 300 g napi
  • 80 g unt
  • 3/4 lingură făină
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 3/4 pahar lapte
  • 3 linguri smîntînă

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se curăţă, se taie bucăţele, începînd de la vîrfuri atît cit este fraged. Napii se curăţă şi se fierb 6 minute în apă cu sare.

Ciupercile curăţate şi spălate se taie felii scurte şi se sotează în unt cu făină şi ceapă tocată, apoi se fierb cu lapte, sare şi piper.

Se termină cu smîntînă şi mărarul tocat.

Se amestecă sparanghelul, napii şi cupercile şi se umplu buşeurile.

Co­toarele de sparanghel rămase se pot întrebuinţa la prepararea unei supe creme (v. reţeta buseuri simple).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.