Buseuri cu creier

Printeaza

Buseuri cu creier

Pentru: 12 persoane

 

Ingrediente:Buseuri cu creier

  • 72 buşeuri coapte
  • 600 g creier
  • 100g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 7 foaie dafin
  • 3/4 pahar vin
  • 3 gălbenuşuri
  • 3/4 lingură făină
  • 80 g unt
  • 7 1/2 lingură smîntînă

 

Mod de preparare:

Creierul se curăţă de pieliţă şi se pune în apă rece, schimbîndu-se apa de 2-3 ori. Se pune apoi la fiert cu puţină apă, sare, piper, dafin şi cu vinul.

După 10 minute se scoate şi ai zeama se face un sos suprem cu făină şi unt.

Sosul se mai fierbe 5 minute cu ingredientele şi se drege cu 3 gălbenuşuri şi cu smîntînă.

Se amestecă cu ciupercile sotate şi creierul, se umplu buşeu­rile şi se servesc calde (v. reţeta buseuri simple).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.