Burtă de porc roşie înăbuşită

Printeaza

O reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde.

Faimoasa deoarece era mancarea preferata a lui Mao Zedong, aceasta este o specialitate a Hunanului, regiunea lui de baştină. Este irezistibil de îmbietoare şi cu adevărat delicioasă. Savuraţi acest preparat, alături de un bol simplu de orez alb şi pak choi sau o salată de legume gătită la foc iute.

Ingrediente:Burtă de porc roşie înăbuşită

  • 800 g de burtă de porc
  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 2 linguri de zahăr cubic (sau zahăr tos)
  • 3 linguri de sos de soia light
  • 3 linguri de sos de soia dark
  • 1 rădăcină de ghimbir, curăţată şi feliată gros
  • 2 fructe de anason
  • 1 baton de scorţişoară
  • 3 ardei iuţi roşii, uscaţi
  • aproximativ 200 ml de apă
  • 3 fire de ceapă verde, curăţate şi tocate

 

Mod de preparare:

Daţi în clocot o cratiţă lată cu apă, apoi micşoraţi uşor flacăra. Puneţi burta de porc în cratiţă (tăiată pe jumătate, dacă nu încape întreagă) şi lăsaţi-o la foc mic 3-4 minute. îndepărtaţi spuma care se formează – şi se va forma destu(ă. Scurgeţi burta de porc şi lăsaţi-o să se răcească puţin. Clătiţi-o şi puneţi-o pe un tocător.

Tăiaţi burta de porc cubuleţe de 2 cm. încingeţi uleiul şi zahărul în tigaie, la foc domol. Când zahărul s-a topit şi a început să se caramelizeze, adăugaţi bucăţelele de burtă, cu partea cu şorici în jos, şi prăjiţi-le câteva minute, până când şoriciul începe să se caramelizeze.

Adăugaţi în cratiţă sosul de soia, ghimbirul, anasonul, scorţişoara şi ardeii iuţi uscaţi şi turnaţi suficientă apă cât să acoperiţi carnea. Lăsaţi amestecul să fiarbă la foc mic aproximativ 50-60 de minute, până când carnea devine foarte fragedă.

Scoateţi carnea cu o paletă şi lăsaţi-o deoparte pe o farfurie. Fierbeţi sosul până când scade şi capătă consistenţa unui sirop, apoi gustaţi-l şi mai puneţi puţin zahăr dacă vi se pare prea sărat. Adăugaţi ceapa verde, păstrând o mână pentru ornat, şi puneţi din nou carnea de porc în tigaie, pentru a o încălzi.

Aşezaţi burta de porc într-un bol cald, presăraţi ceapa verde şi serviţi imediat.

Burtă de porc roşie înăbuşită

Burtă de porc roşie înăbuşită

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.