Burta de vitel cu bacon si verdeata

Printeaza

Burta de vitel cu bacon si verdeata din: burta de vitel, cap de vitel, ulei de masline, ceapa, usturoi, bacon, chorizo, supa de vita, vin alb sec, frunza de dafin, boia iute, sare, piper, patrunjel verde.

Ingrediente:Burta de vitel cu bacon si verdeata

  • 500 g burta de vitel
  • 500 g cap de vitel (preferabil doar carnea de pe os)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g bacon
  • 1 bucata chorizo
  • 500 ml supa de vita
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita boia iute
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita patrunjel verde tocata marunt

 

Mod de preparare:

Tai burta de viţel şi carnea în fâşii. Incălzeşti uleiul de măsline într-o cratiţă mai adâncă, adaugi ceapa tăiată, usturoiul şi baconul tăiate mărunt şi le căleşti uşor. Pui în cratiţă şi cârnatul tăiat în bucăţi mai mari, burta de viţel şi carnea de viţel.

Torni deasupra supa de vită, apoi vinul. Dregi gustul cu sare, piper, boia, adaugi frunza de dafin ruptă bucăţi şi laşi să fiarbă totul încet, timp de 30 de minute. înainte să serveşti, presari deasupra pătrunjel verde tocat mărunt.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.