Burgeri cu pui, mere si verdeturi
PrinteazaBurgeri cu pui, mere si verdeturi din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere, salvie, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, miere, mustar si chifle.
- 340 g carne de pui tocata
- 1 ceapa rosie tocata fin
- 2 linguri pesmet
- 2 mere cu coaja verde
- 1 lingura salvie tocata
- 2 lingurite de cimbru proaspat tocat
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
pentru servit:
- 1 lingura miere
- 3 linguri mustar
- 4 chifle
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocata cu ceapa, pesmetul, merele, verdeturile, sare si piperul si amesteci bine. Iti umezeşti bine mâinile şi împărţi mixtura în 4 părţi egale şi le modelezi ca burgerii. Ii laşi la rece timp de 1 oră să se întărească. Intr-o tigaie neaderentă încingi uleiul, pui burgerii şi îi prăjeşti la foc mediu până se rumenesc.
Apoi îi dai la foc mic şi îi laşi la prăjit până ce sunt făcuţi, circa 20 de minute în total, iar din când în când îi întorci, între timp, amesteci mierea cu muştarul, tai chiflele şi întinzi mixtura pe suprafaţa superioară a chiflei. Aşezi burgerii în chiflele tăiate şi îi consumi.
Burgeri cu pui, mere si verdeturi
Pofta buna!