Burgeri cu carne de vita si sos de ceapa

Printeaza

Burgeri cu carne de vita si sos de ceapa din: carne tocata de vitel, paine, ceapa, oua, patrunjel, ulei, sare, piper, ceapa rosie, unt, ulei de masline, sare, zahar, piper boabe, vin rosu.

 

Ingrediente:Burgeri_cu_carne_de_vita_si_sos_de_ceapa

  • 500 g carne tocata de vitel
  • 150 g paine veche de o zi
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 3 linguri de patrunjel tocat
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 4 cepe rosii
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingurita de piper boabe
  • 200 ml vin rosu

 

Mod de preparare:

Tine pâinea în apă la înmuiat. Stoarce şi pune peste carnea tocată.

Adaugă ceapa tocată mărunt, ouăle, pătrunjelul. Nu uita de sare şi de piper. Modelează în formă de burgeri şi prăjeşte.

Pentru sos, căleşte în unt şi ulei ceapa tăiată solzişori, până devine sticloasă.

Adaugă piperul boabe şi sarea, zahărul, acoperă, redu focul şi lasă timp de trei minute. Toarnă vinul şi mai lasă la scăzut.

Când s-a răcit, introdu la blender ca să obţii un sos cremos.

Serveşte burgerii în chifle, cu salată creaţă, rondele de ceapă roşie, ardei şi felii de caşcaval.

Burgeri cu carne de vita si sos de ceapa

Burgeri_cu_carne_de_vita_si_sos_de_ceapa

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Burger vegetal cu linte

Burger vegetal cu linte

Burger vegetal cu linte din: linte, praz, ceapa, usturoi, nuci, ou, pesmet, patrunjel, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte fiartă 1 fir de praz 1 ceapă roşie 3 căţei de usturoi pisaţi fin 150 g nuci măcinate 1 ou 1 lingură pesmet 1 lingură pătrunjel tocat 1 lingură rozmarin tocat 2 linguri ulei de […]

 

Burger vegetal cu nuci

Burger vegetal cu nuci

Burger vegetal cu nuci din: linte, praz, ceapa, usturoi, nuci, ou, pesmet, patrunjel, rozmarin, cscaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte fiartă 1 fir de praz 1 ceapă roşie 3 căţei de usturoi pisaţi fin 150 g nuci măcinate 1 ou 1 lingură pesmet 1 lingură pătrunjel tocat 1 lingură rozmarin tocat 60 g caşcaval […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.