Burgeri de ciuperci şi năut

Printeaza

O reteta de burgeri de ciuperci si naut din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa verde, praf de curry, suc si coaja de lamaie, naut, pesmet, iaurt, chimion, chifle cu cereale, rosii si frunze de rucola.

Ingrediente:Burgeri de ciuperci şi năut

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 250g de ciuperci (hribi), tocate mărunt
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 legătură de ceapă verde, tăiată în felii
  • 1 lingură praf de curry
  • sucul şi coaja rasă de la ½ de lămâie
  • 400g de năut din conservă, clătit şi scurs de apă
  • 85g de pesmet făcut în casă, din pâine integrală
  • 6 linguri de iaurt grecesc
  • 1 praf de chimion măcinat
  • 2 chifle cu cereale, tăiate în jumătate şi prăjite
  • 2 roşii, tăiate în felii
  • 1 mână frunze de rucola

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte o lingură de ulei într-o tigaie nonaderentă şi se prăjesc laolaltă ciupercile, usturoiul şi ceapa verde, timp de 5 minute. Se adaugă amestecând praful de curry, coaja şi sucul de lămâie şi se mai lasă pe foc 2 minute până când amestecul devine uscat. Se răstoarnă pe farfurie şi se lasă deoparte la răcit.

Într-un bol se face năutul piure, lăsând câteva boabe întregi. Se adaugă amestecul de ciuperci, apoi pesmetul, se amestecă şi se formează patru burgeri. Se prăjesc în restul de ulei 3-4 minute pe fiecare parte până când devin rumeni şi crocanţi.

Se amestecă iaurtul cu chimionul. Se aşază câte o jumătate de chiflă pe fiecare farfurie, apoi se unge cu iaurt. Se aşază deasupra burgerii, câteva felii de roşii şi câteva frunze de rucola.

Burgeri de ciuperci şi năut

Burgeri de ciuperci şi năut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.