Burger

Printeaza

O reteta de burger din: carne tocata de vita, ceapa verde, morcov, usturoi, mustar dijon, tarhon, ou, chifle, ulei de rapita, nasturel, ardei, rosii cherry, zeama de lime, chives, ceapa rosie si fulgi de chilli.

Ingrediente:Burger

  • 400 g carne slaba tocata de vita
  • 5 fire de ceapa verde, tocate fin
  • 140 g morcovi ras
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 2 lingurite de mustar Dijon
  • 1 lingura de tarhon, tocat
  • 1 ou mediu
  • 4 chifle integrale, taiate pe jumatate
  • 1 1/2 lingurita ulei de rapita, pentru uns
  • 25 g nasturel

pentru salsa:

  • 2 ardei rosii mari, taiati pe jumatate si curatati de seminte si cotor
  • 100 g de rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 lingurite de chives, tocate
  • 1/4 ceapa rosie, feliata fin
  • 1 praf fulgi de chilli

 

Mod de preparare:

Se pune carnea într-un bol împreună cu ceapa verde, morcovul ras, usturoiul, muştarul, tarhonul şi oul. Se amestecă bine folosind o furculiţă. Se asezonează cu piper şi un praf de sare, apoi se împarte compoziţia în patru. Se aplatizează fiecare bucată în parte, ca să ajungă la grosimea de 2cm. Se lasă la frigider 30 de minute.

Se pune carnea într-un bol împreună cu ceapa verde, morcovul ras, usturoiul, muştarul, tarhonul şi oul. Se amestecă bine folosind o furculiţă. Se asezonează cu piper şi un praf de sare, apoi se împarte compoziţia în patru. Se aplatizează fiecare bucată în parte, ca să ajungă la grosimea de 2 cm. Se lasă la frigider 30 de minute.

Intre timp, se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se pun ardeii într-o tavă nonaderentă. Se coc 35 de minute, până se rumenesc, apoi se aşază roşiile lângă ei, pentru încă trei minute. Se scot din cuptor, apoi ardeii se pun imediat într-un bol şi se acoperă cu folie alimentară. Se decojesc de pieliţă, se toacă şi se pun înapoi în bol. Se toacă roşiile şi se amestecă împreună cu ardeii, zeama de lime, chives, ceapa şi fulgii de chilii. Se gustă şi se asezonează cu piper. Se lasă deoparte.

Se încinge tigaia-grătar sau se pregăteşte un grătar afară. Se ung burgerii pe o singură parte cu puţin ulei de rapiţă. Se pun în tigaie, cu partea uleioasă în jos. Se frig cinci minute fără să se mişte (pentru că se pot lipi). Dacă vrei burgerul bine făcut, unge-l cu ulei şi pe cealaltă parte, întoarce-l şi frige-l încă şapte minute.

Se iau burgerii de pe grătar şi se lasă să se odihnească două-trei minute. Se stropesc chiflele cu zeama lăsată de ardeii copţi, se adaugă năsturel, se aşază burgerul, apoi o lingură de salsa şi, la final, cealaltă jumătate de chiflă.

Burger

Burger

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • reteta burger
  • burger reteta
  • burger reteta originala

3 comentarii

  1. Vreau si eu

  2. Stiu ca nu e sanatos, dar e foarte bun si gustos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.