Burger vegetal cu legume

Printeaza

Burger vegetal cu legume din: broccoli, vinete, ardei, ceapa, morcovi, usturoi, orez, oua, alune, sare, piper, ulei, pesmet, patrunjel, ciuperci.

Ingrediente:Burger vegetal cu legume

  • 500 g broccoli
  • două vinete
  • doi ardei verzi
  • o ceapă
  • doi morcovi
  • doi căţei de usturoi
  • 200 g orez cu bobul lung
  • 3 ouă
  • o lingură de alune
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • pesmet
  • pătrunjel
  • 150 g ciuperci

 

Mod de preparare:

Un morcov, ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se dau pe râzătoare sau prin maşina de tocat. Orezul se fierbe, se scurge de apă şi se lasă să se răcească. Se amestecă bine cu alunele pisate mărunt, pătrunjelul tăiat, legumele tocate, două ouă, sarea şi piperul după gust.

Se amestecă totul, se împarte compoziţia în cantităţi egale şi se fac chiftelele. Se dau prin oul rămas şi prin pesmet. Intr-o tigaie se încinge ulei, se pun pe rând chifteluţele şi se prăjesc pe toate părţile, la foc potrivit. Apoi se scot şi se pun pe un platou.

Broccoli se fierbe, se rupe în bucheţele mai mici şi se pune la prăjit în ulei încins. Se adaugă mor­covul rămas tăiat în felii subţiri, vinetele tăiate în fâşii, ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în fâşii înguste.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • burger vegetal reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.