Burger turcesc cu chipsuri de cartofi si sos chilii

Printeaza

Burger turcesc cu chipsuri de cartofi si sos chilii din: cartofi, ulei de măsline,  carne macră tocată de curcan, pastă de curry roşu Thai, ceapă roşie, coriandru proaspăt, sare, piper, salata, mango, sos chilii dulce, suc de limeta

Burger_turcesc_cu_chipsuri_de_cartofi_si_sos_chilii

Ingrediente:

  • 300 g cartofi sau 1 cartof dulce, mare
  • 1 strop de ulei de măsline
  • 200 g carne macră tocată de curcan
  • 1 linguriţă cu pastă de curry roşu, Thai
  • 1 ceapă roşie mică, curăţată şi tocată fin
  • 6 linguri cu coriandru proaspăt, tocat
  • sare şi piper
  • 4 foi mari de salată

Pentru salsa:

  • 1 mango mic, tăiat în cubuleţe
  • 2 linguriţe cu sos chilii dulce
  • sucul de la 1 limetă

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.Taie cartofii în felii foarte subţiri. Tapetează cu foaie de copt 2 tăvi. Pune feliile de cartofi şi unge-le cu puţin ulei.

Coace-le timp de 15 minute, stropeşte-le iarăşi cu ulei şi coace-le timp de alte 15 minute, închide focul şi lasă-le în cuptorul cald 5 minute, pentru a deveni crocante.

Intre timp, amestecă carnea cu pasta de curry, jumătate de ceapă şi jumătate din coriandru. Asezonează şi modelează 4 burgeri. Lasă-i la rece până îi vei găti.

Stropeşte burgerii cu ulei şi prăjeşte-i timp de 3-4 minute pe fiecare parte, într-o tigaie.

Pentru salsa, într-un castron, amestecă mango tăiat în cubuleţe cu restul de ceapă şi coriandru, sosul de chilii şi suc de limetă, după gust.

Pune burgerii pe frunze de salată. Cu o lingură, toarnă salsa deasupra. Serveşte cu chipsuri de cartofi.

Burger turcesc cu chipsuri de cartofi si sos chilii

Burger_turcesc_cu_chipsuri_de_cartofi_si_sos_chilii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.